023/899-985   023/899-986
Lepak za stiropor 25 kg
» Praškasti mater.. » Lepak za stiropor - stirodur
 14.60 din/kg
Stiropor ESP AF 3 cm
» Termoizolacija » Stiropor i Stirodur
 96.00 din/m2
Paleta standardna A3 1200 mm x 800 mm
» Proizvodi od drveta » Drvene palete
 430.00 din/kom
Briket za grejanje RUF extra 10 kg
» » Grejanje, Briket, Pelet
 18.00 din/kg

» Katalog » Praškasti materijali » Lepak za stiropor - stirodur
Ceresit CT 83 Lepak za polistirenske ploče 25 kg cena. Lepak za stiropor - stirodur sa isporukom u Srbiji / "DRAGOVIĆ" d.o.o.

Ceresit CT 83 Lepak za polistirenske ploče 25 kg

Priprema podlogeCeresit 83 lepak ima odličnu adheziju za noseće zidove, malter i betonske površine koje su čvrste, suve i očišćene od supstanci koje negativno utiču na vezivnost (kao što su bitumen, masti i prašina). Ako se ugradnja vrši na postojeći malter ili sloj boje prvo treba proveriti njihovu adheziju za podlogu. Malter koji nije dobro vezan treba obiti. Neravnine i lokalna oštećenja treba sanirati sa reparacionim malterom CT 23. Sve nečistoće, supstance koje negativno utiču na adheziju, paropropusne boje kao i loše vezane boje treba potpuno ukloniti kompresorom sa visokim pritiskom. Mesta na kojima se pojavila buđ i alge treba satrugati sa čeličnom četkom i premazati sa antifugicidnim sredstvom (Ceresit CT 99). Stare, neomalterisane i bojene zidove treba otprašiti četkom i oprati vodom pod pritiskom a potom ih ostaviti da se dobro osuše. Jako upijajuće površine poput blokova od gas betona ili silikatne opeke treba premazati osnovnim premazom CT 17 i ostaviti oko 4 časa da se osuši.
NamenaZa lepljenje polistirenskih ploča u termoizolacionim sistemima. Koristi se za lepljenje termoizolacionih tabli od polistirena na spoljašnji zid zgrade prilikom ugradnje termo fasade. Pogodan je za nove građevine, kao i za one na kojima se se termoizolacija renovira.
Masa25 kg
Potrosnja mase4 kg/m2
SkladistenjeDo 12 meseci od datuma proizvodnje koji je odštampan na džaku (dan/mesec/godina) pri pravilnom skladištenju (na paleti, suvom, u originalnom, neoštećenom pakovanju).
NapomenaRadove izvoditi u suvim uslovima na temperaturi vazduha od +5°C do +30°C. Svi podaci odnose se na temperaturu od +20°C i vlažnost vazduha od 60%. Drugačiji uslovi mogu ubrzati ili usporiti očvršćavanje lepka. CT 83 sadrži cement, koji sa vodom reaguje alkalno i zbog toga zaštitite kožu i oči pri radu. U slučaju kontakta sa kožom dobro isperite vodom. U slučaju kontakta sa očima, ispertite obilno sa vodom i zatražite pomoć lekara.
UputstvoSipati CT 83 u odmerenu količinu čiste hladne vode i mašinski mešati sve do pojave homogene smeše bez grudvica. Lepak naneti mistrijom po obodu table u vidu trake 3-4 cm širine, a po sredini naneti "pogače" lepka oko 8 cm prečnika. Tablu odmah zalepiti na zid i pritisnuti je pomoću velike gleterice. Ovako nanesen lepak pomoću pritiska na tablu pokriće makar 40% površine table. Ako je zid omalterisan, lepak se može naneti na tablu i po celoj površini pomoću nazubljene gleterice (veličine zuba 10-12 mm). Table se postavljaju na zid ravno uz tesno priljubljivanje ivica. Spojevi tabli moraju biti smaknuti u odnosu na prethodni red. Nakon očvršćavanja lepka (oko 2 dana) može se početi sa tiplovanjem. Postaviti makar 4 tipla na m2. U zoni širine 2 m od ivice zgrade javlja se se sila od dejstva vetra i zbog toga broj tiplova se povećava na 8 komada po m2. Mrlje od svežeg lepka mogu se ukloniti vodom a očvrsli delovi samo mehaničkim putem.
Cena22.00 din/kg (550.00 din/pak)


Dragovic D.O.O. | 023/899-593 | 023/899-985 | 023/899-986